News eng/ slo
Watch the animation Rebellious Essence online

From 17/5/2021 on
online, free

Rebellious Essence YT Rebellious11

Priljubljena kratka animacija Uporni duh, ki je prepotovala več kot 40 festivalov, več razstav in prejela 5 nagrad na mednarodnih filmskih festivalih bo končno na voljo tudi brezplačno prek spleta. 17. maj je mednarodni dan boja proti homofobiji, transfobiji in bifobiji - IDAHOBIT, hkrati pa je to tudi rojstni datum glavne_ga mačje_ga protagonistke_a v animaciji, zato bom ta dan proslavila z objavo animacije na mojem youtube kanalu. Animacija bo tako od 17. 5. 2021 dostopna brezplačno tako prek youtuba, kot tudi prek VOD platforme Cinesquare, ki bo film ravno tako nudila na voljo brezplačno. Vabljene_i k ogledu!

Povezava na moj YouTube kanal: https://www.youtube.com/channel/UCqf3eqOJH0JsXYdAdCekDRg

 


16. mednarodni filmski festival Experiments in Cinema

1-22. 4. 2021
spletna edicija festivala, Albuquerque, Nova Mehika, ZDA

EIC2 Spregledani razgledi 9

Kratki eksperimentalni film Spregledani razgledi / Phoney Sights je bil uvrščen v program priznanega netekmovalnega filmskega festivala Experiments in Cinema, ki vsako leto poteka v Albuquerque v Novi Mehiki, ZDA. Namen festivala je navdihniti novo generacijo domačih medijskih aktivistov za sodelovanje pri oblikovanju prihodnjih trendov kulturne reprezentacije.

Festival EIC je bil pred kratkim predstavljen v Millennium Film Journal #68 (vodilna revija za umetniške filme v ZDA), revija Senses of Cinema magazine (vodilna revija mednarodnih, neodvisnih filmov) pa je pravkar izbrala festival EIC za enega od 10 najboljših festivalov eksperimentalnih filmov na svetu!

Film Spregledani razgledi je del programa Experiment 14. Program je od 1. do 22. maja 2021 brezplačno dostopen prek spleta. Prijeten ogled vam želim!

Neposredna povezava za ogled: https://vimeo.com/539041729/1c063f74d4

Več o festivalu: www.experimentsincinema.org

 


Filmfest Bremen

14.-18. 4. 2021
spletna edicija festivala, Nemčija

Filmfest Bremen Spregledani razgledi 8

Kratki eksperimentalni film Spregledani razgledi / Phoney Sights je del tekmovalnega programa innovations. Na festivalu Filmfest Bremen se po prikazal v sklopu GreenOutlook.

Več o festivalu: https://filmfestbremen.com/en/programm-2021?combine=&field_film_category_value=innovation&page=1

 


BEAST International Film Festival, Official Competition

24.-28. 3. 2021
spletna edicija festivala, Portugalska

BEAST2 Spregledani razgledi 6

Kratki eksperimentalni film Spregledani razgledi / Phoney Sights je del tekmovalnega programa ExperimentalEAST na festivalu  BEAST International Film Festival.

Več o festivalu: https://beastfilm.pt/phoney-sights/#vialog-5Eh5CIas

 


Remembering the Othes / Spominjanje Drugih dostopen prek spleta

Stalno
Dostopno prek spleta, brezplačno

Remembering3

Drage_i,

ob prazničnem dnevu sem se odločila, da končno javno objavim moj dokumentarni film Remembering the Others / Spominjanje Drugih. V njem sem s kosovskimi feministkami razmišljala o javnih spomenikih. Upam, da vam bo všeč in informativen in prosim delite ga po vseh kanalih. Posnet je v angleščini, prižgete pa si lahko tudi slovenske, albanske, bosanske, makedonske in nemške podnapise.

Režija, scenarij, montaža in risbe: Ana Čigon
Pogovor z: Qëndresë Deda, Dardan Zhegrova, Linda Gusia, Majlinda Hoxha, Erëmirë Krasniqi, Vjollca Krasniqi, Lura Limani, Nita Luci, Hana Qena and Vesa Qena.
Pomoč pri montaži in oblikovanju zvoka: Vasja Progar
Asistentki snemalke: Donjeta Murati in Vala Osmani
Glasba: Vasja Progar in Ana Čigon
Prevod iz albanščine v angleščino: Qëndresë Deda and Donjeta Murati
Prevod iz angleščine v slovenščino: Ana Makuc
Film je bil posnet med dvomesečno rezidneco v Prištini v organizaciji Stacion - Center for Contemporary Art Prishtina v sodelovanju z Tobačna 001 / Muzej in galerije mesta Ljubljane
Produkcija: Ana Čigon, Stacion – Center za sodobno umetnost Priština - Kosovo in Mestna galerija Ljubljana - Slovenija

Spodaj lahko najdete seznam še drugih mojih fimov in videov, ki so brezplačno dostopni na spletu. Kliknite na sličico pod naslovom in uživajte v ogledu.

Ostanite zdravi_e,
Ana

MY VIDEOS AND FILMS AVAILABLE ONLINE
Flow / Tok, documentary film, 55'34'', 2016 Heroinat / Heroines / Herojke, documentary film, 15'00'', 2015 Francka, animation, 1'15'', 2015
Flow - documentary LJUBLJANA Francka - animation
 
OHOHO, video art, 1'30'', 2015 Ask for the Moon / Za luno, video art, 1'15'', 2015 Ljubljana City of Women, video art, 9'02'', 2013
OHOHO Fresh Perspective LJUBLJANA
Perspective, documentation of video installation, 4'52'', 2010 Finger in U.S., video art, 2'15'', 2010 One More Kick, video art, 3'40'', 2009-2010
PERSPECTIVE finger One more kick
Discovery Beyond the Transparency, video art, 3'40'', 2009 Unbreakable, video art, 1'00'', 2008 BradAna -Fem TV 2.0, performance and video documentation, 1'38'', 2013
Discovery beyond the transparency Unbreakable BradAna


Bodeča neža x Fem TV

7. 3. 2021 ob 19.00
na spletu

FemTV bodeca neza

S kolektiva Fem TV smo pripravile dogodek ob podelitvi nagrade za najbolj seksistično izjavo feminističnega leta bodeča neža. Dogodek se je odvil v okviru 22. mednarodnega feminističnega in kvirovskega festivala Rdeče zore.

Več o dogodku: http://rdecezore.org/?p=14519&l=2021

 


Pantalla Rota / Broken Screen exhibitions: "This don't match the curtains"

26. 2. 2021 ob 20.30
Casa Belgrado, Buenos AIres city, Argentina

Pantalla Rota Rebellious20

Kratka animacija Uporni duh sta bili izbrani za cikelj razstav v 2020-21: Pantalla Rota / Broken Screen v Argentini. Tretja projekcija iz cikla z naslovom "This don't match the curtains" bo prikazana v razstavišču Casa Belgrado, Buenos Aires v Argentina.

Več: https://stayhappening.com/e/muestra-de-videoactivismo-esto-no-combina-con-las-cortinas-ni-con-los-muebles-E2ISTGOD5BV

 


Burnout Aid animaciji

februar 2021
spletna objava animacij

Za projekt Burnout Aid sem naredila dve animaciji

Več: https://burnout-aid.eu/

 Ana Čigon